perjantai 6. tammikuuta 2012

Wieners (2008)






Mark Steilenin roadtrip-komedia kertoo kolmesta kaveruksesta: Wyattista (Kenan Thompson), Benistä (Zachary Levi) ja Joelista (Fran Kranz). Joel on osallistunut tyttöystävänsä kanssa Dr. Philiä läheisesti muistuttavaan Dr. Dwayne -terapiaohjelmaan, jossa tohtori Dwayne (Darrell Hammond) neuvoi Joelin tyttöystävää jättämään hänet. Näin tapahtui, minkä seurauksena Joel linnoittautui asuntoonsa oluen ja sipsien kanssa katsomaan tuota epäonnista jaksoa nauhalta yhä uudelleen ja uudelleen.

Wyatt ja Ben päättävät piristää Joelia ja kolmikko lähtee yhdessä ajamaan kohti Hollywoodia tavoitteenaan kostaa tohtori Dwaynelle. Kulkupelinä toimii Wyattin hankkima nakkiauto. Wyattin unelmana on päästä töihin hot dog -firmaan, ja hän on hankkinut nakkiauton, johon kuuluu katolla oleva valtava hot dog. Matkalle osuu monenlaista mutkaa ja sattumusta, kuten huonokäytöksisiä hippejä, petollisia naisia, komein vartalo -kisaa ja Wyattiin silmänsä iskenyt homo. Hollywoodiinkin lopulta päästään, mutta lopputulos ei ole ihan se, mitä oli suunniteltu.

Wieners on sitä sarjaa komedioita, jonka huumoria ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua älykkääksi. Edustettuna on niin navan ja takapuolen kaivamiset, tuulilasiin räkimiset, roisit puheet omaavat eläkeläiset kuin keski-ikäiset miehet vähissä vaatteissa. Huumori naurattaa (ei tosin varmastikaan kaikkia) tyhmyydellään, mutta naurattaa kumminkin.

Lapsellinen huumori ei ole elokuvan ainoa miinuspuoli, vaan myös näyttelijäntyö vaikuttaa jokseenkin amatöörimäiseltä; tuntuu, että näyttelijävalinnat eivät tämän elokuvan kohdalla ehkä osuneet aivan nappiin. Ei elokuvaa kuitenkaan voi täysin huonoksi haukkua, sillä sen katsomisen on kuitenkin hymy huulilla. Pieninä annoksina silloin tällöin myös tämän tyylinen huumori säilyttää viihdyttävyytensä. Näillä perusteilla annan elokuvalle kuusi tähteä.


Jätäthän toki kommenttisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti